lipa z xenonami
lipa z xenonami
witam czy u was przy wymianie zarnikow xenonowych tez swieca na zolto?zarniki osram d2s swieca mega zolto philipsa troche mniej doradzcie cos.
vin: JP!!!
Re: lipa z xenonami
Co według Ciebie znaczy ' na żółto " , tak jak zwykłe żarówki halogenowe ?
Może wcześniej miałeś włożone palniki o temperaturze 6000K albo 8000K i wyżej , które świeciły mocnym niebieskim, niemalże fioletowym światłem a teraz masz założone palniki o ' oryginalnej " temperaturze barwowej dla xenonu czyli 4300K ?
Poza tym palnik xenonowy potrzebuje kilku lub nawet kilkudziesięciu godzin pracy ,aby osiągnąć załóżoną przez producenta barwę .
Pytanie także gdzie kupowałeś , czy przypadkiem nie jest to drugi gatunek z allegro ?
Może wcześniej miałeś włożone palniki o temperaturze 6000K albo 8000K i wyżej , które świeciły mocnym niebieskim, niemalże fioletowym światłem a teraz masz założone palniki o ' oryginalnej " temperaturze barwowej dla xenonu czyli 4300K ?
Poza tym palnik xenonowy potrzebuje kilku lub nawet kilkudziesięciu godzin pracy ,aby osiągnąć załóżoną przez producenta barwę .
Pytanie także gdzie kupowałeś , czy przypadkiem nie jest to drugi gatunek z allegro ?
stare moje xenony swieca na bialo te nowe swieca na zolto nie tak centralnie na zolto ale patrzac na soczewke na zapalonych swiatlach w tych nowych jest zoltawa soczewa.nie sa to zarniki z alegro.osram d2s i philips d2s.stare xenony tez mam osram d2s wiec nie wiem oco kaman.
vin: JP!!!
Napisał Ci Koki, że są różne temperatury barwowe (im większa tym bardziej niebieskia barwa), a poza tym żarniki na prawdę sporo się zmieniają po pierwszych godzinach wypalania. Może kupiłeś "cieplejsze" ksenony niż miałeś do tej pory.pele pisze:stare moje xenony swieca na bialo te nowe swieca na zolto nie tak centralnie na zolto ale patrzac na soczewke na zapalonych swiatlach w tych nowych jest zoltawa soczewa.nie sa to zarniki z alegro.osram d2s i philips d2s.stare xenony tez mam osram d2s wiec nie wiem oco kaman.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.